Home » 2018 » Юли » 6 » Тиймбилдинг, 2018
09:14
Тиймбилдинг, 2018

      В тридневен тиймбилдинг „Управление на професионалния стрес“, проведен в КК „Златни пясъци“, се включиха педагогически специалисти от I ОУ „Христо Ботев“ – Търговище. Това е нова традиция за учебното заведение, която бе реализирана за първи път след края на предходната учебна година. Тиймбилдингът позволява развитието на колективни ценности в институцията и е важен фактор за всяка среда, чиято цел е да изведе най-доброто от екипа, за да се осигурят условия на сътрудничество, положителна комуникация и ръководни умения.

      Според Плана за квалификация на педагогическите специалисти в I ОУ „Христо Ботев“, на 3 юли се проведе институционална квалификационна форма в Конферентна зала на хотел „Белвю“ – обучителен курс „Най-новите информационни технологии в процеса на обучение“. Семинарът беше осъществен от представители на Издателство „Просвета – София“ АД: Валентина Кадева, ръководител направление „Начален етап в училищата”, и Ирена Трасиева, ръководител направление „Организация и контрол”. Те представиха част от възможностите на обучителна програма №33 на Издателска група „Просвета – София“.

      За съвременните ученици технологиите не са новост, а част от техния живот. Това налага промяна в образователната среда и начина на обучение. Целта на семинара беше да подпомогне и затвърди компетенциите на учителите при работа с „MozaBook“ – мощна софтуерна платформа за учители, стремящи се да подготвят изключителни уроци. Тя обхваща всички области на учебната програма и предоставя информацията по интригуващ начин. В нея бяха разгледани възможностите, които предлагат новите технологии в обучението – електронни учебници, мултимедийни електронни ресурси, интерактивни образователни игри. Бяха предложени и дискутирани методически решения и варианти за успешно интегриране на технологиите в учебните часове по различни предмети.

      Придобиването на нови познания и умения в образователния процес беше съчетано с пълноценен отдих край морския бряг и около открития басейн в хотел „Белвю“. Много усмивки, запечатани в снимки за спомен от тиймбилдинга, съпътстваха трите дни в КК „Златни пясъци“.

Галина Станчева – главен учител по БЕЛ

Category: Квалификации | Views: 576 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]