Home » 2018 » May » 18 » Театрална дискусия с преподавател от I ОУ „Христо Ботев“
11:45
Театрална дискусия с преподавател от I ОУ „Христо Ботев“

       Във връзка с провеждането на XIX-тия Международен фестивал на спектакли за деца „Вълшебната завеса“, Драматичен театър – Търговище организира дискусия на тема: „Театралното изкуство и образование - кризи и перспективи“, която се проведе на 16 май 2018 г. в конферентната зала на театъра. Лектор беше г-жа Йоана Спасова от БАН.

       Представител на I ОУ „Христо Ботев“ на събитието бе г-жа Ив. Захариева – ст. учител по музика и ръководител на театрална студия „Вълшебната завеса“, която през миналата учебна година отбеляза 10-годишен юбилей. Пред журито на международния фестивал преподавателката представи мултимедийна презентация под надслов „Вдъхновени и истински“, отразяваща дългия, изключителна успешен път на творческата формация – емблема за учебното заведение. Като създател на студията, г-жа Захариева по емоционален начин запозна аудиторията с етапите в развитието й, възпитанието на детските нагласи в обич към изкуството и в изява на креативните способности. С много усилия и всеотдайност протича репетиционният процес при малките актьори, но резултатът е впечатляващ – публиката наблюдава пиеси на професионално ниво.

       В рамките на Четвърти международен конкурс „Извънкласните и извънучилищните дейности (занимания по интереси) – за устойчиво качествено обучение, възпитание, развитие и социализация на децата и учениците – 2017 г.“ дейността на театралната студия беше отличена със специалната награда на председателя на СБУ.

       Участниците в творческата дискусия бяха силно заинтригувани от изявите на театрална студия „Вълшебната завеса“, като откроиха творческата роля на учителя, който мотивира в отношение към театралното изкуство, превръщайки училищното пространство в желана територия за учениците!

       Галина Станчева – главен учител по БЕЛ

Category: Дейности и инициативи | Views: 449 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]