Home » 2017 » May » 16 » Талантливи ботевци с общински стипендии
14:55
Талантливи ботевци с общински стипендии

       Сред 30-те даровити ученици от Търговище, на които ще бъдат присъдени общински стипендии, отново има възпитаници на I ОУ „Христо Ботев“.

       Двама ученици получават годишни стипендии, които са в размер на две минимални работни заплати. В област „Спорт” се присъжда стипендия на Георги Борисов Стоянов от IV в клас, а в област „Образование, наука и техника” – на Мария Захариева Георгиева от VI г клас.

       Месечните стипендии през пролетната сесия се отпускат за период от три месеца и са в размер на 1/5 от минималната работна заплата. Според новия текст на Наредбата за условията и реда за стимулиране на деца и младежи с изявени дарби от Община Търговище, те се присъждат само веднъж на едно дете или младеж в една календарна година. Това позволява повече даровити ученици да получат финансов стимул.

       Месечни стипендии ще получат: Яна Смиленова Атанасова – I клас, Данаил Радославов Руменов – I клас, Сандра Мартин Радева – III б клас, Александра Петрова Тенева – IV б клас, Ренета Николаева Ненкова – VI б клас, Анжела Александрова Василева – VI б клас и Християна Бориславова Калбурджиева – VII а клас.

       Талантливите ученици са отличени за постижения в областта на спорта, изкуството и учебните дисциплини. Поздравяваме ги и им желаем да развиват своите дарби!

       Галина Станчева – главен учител по БЕЛ


Category: Постижения | Views: 564 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]