Home » 2015 » Юли » 16 » Таланти от I ОУ „Христо Ботев“ – Търговище летуват в Балчик
14:07
Таланти от I ОУ „Христо Ботев“ – Търговище летуват в Балчик

            За втора поредна година Община Търговище любезно предостави станцията си в гр. Балчик за 5-дневен отдих на изявени в различни области млади хора от региона. В периода 29.06. – 04.07. 2015 г. 70 талантливи деца от I ОУ „Христо Ботев“ имаха удоволствието да почиват в базата. В групата се включиха ученици от IV до VIII клас: участници във фанфарния оркестър, Театрална студия „Вълшебната завеса“ /ръководител и на двете формации е Ив. Захариева – ст. учител по музика/, фестивала „Ботев“ търси талант“, ученици с високи постижения в областта на науката и спорта. Ръководители на ботевските възпитаници бяха: Ив. Захариева, Г. Станчева, П. Велиславов, К. Милева, Д. Димитрова, С. Стойкова, Юл. Димова.

            Имахме късмет с метеорологичните условия и всекидневно се наслаждавахме на плажа и морските вълни. Показахме умения в плажния волейбол, в който към своите възпитаници се присъединиха и техни преподаватели. Някои ученици се концентрираха върху сбъдване на мечтата си за бъдеща професионална кариера – седмокласничката Цветомира Петрова, която има изявен интерес към фотографията, направи и обработи невероятни снимки, съхранявайки вълнуващи морски мигове /част от нейните фотографии представяме на Вашето внимание/. Тя запечата и плажната среща с известния комик Шкумбата, който ни развесели и прати поздрави на цяло Търговище.

            Вечерите бяха изпълнени  с разходки по пъстрата търговска уличка и крайбрежната ивица. Продължихме традицията от миналогодишното ни летуване да представяме своеобразна шоу програма на морската алея. Чуехме ли фолклорни ритми, извивахме дълги кръшни хора, показвайки завидни умения в народните танци. Фолклорните ритми са в кръвта на ботевци и е радващо, че младите хора искрено се наслаждават и занимават с народни танци. Като водачи на хората, Венета, Даниела и Стилиян бяха в центъра на обективите на родни и чуждестранни туристи, които с интерес снимаха клипове с търговищките ученици.

            Две изживявания от тазгодишната ни почивка в Балчик ще останат незабравими. За пръв път посрещнахме заедно изгрева на 1 юли. Джулай морнинг ни остави без дъх с красотата на първите слънчеви лъчи на фона на чудния морски пейзаж. Съпреживяхме емоцията, пеейки емблематичната песен, посветена на празника, и снимайки невероятната картина. Това са и най-красивите снимки, с които се завърнахме в родния град.

            Няма да забравим и вечерта на 2 юли. Бяхме зрители на впечатляващо нестинарско шоу в един нов крайбрежен ресторант. Изживяването бе неповторимо, а за четвъртокласничката Карина, пренесена от нестинар през огнената жарава, то ще остане спомен завинаги. „Огнената“ вечер продължи с реализация на романтичната идея за палене на огнени фенери на морския бряг. Гледката към летящите високо над морето огнени сфери беше загадъчна и феерична. Пуснахме фенерите, пожелавайки си, според древна китайска традиция, нещо съкровено, което мечтаем да се сбъдне. Като клетвено слово прозвучаха думите на седмокласничката Даниела Кирилова, която вече е ученичка на I СОУ: „Ще останем ботевчета завинаги!“. Скъпи деца, това е най-голямото признание и за нас – вашите учители!      

            Отправяме благодарност към Община Търговище за предоставената награда и си пожелаваме другото лято отново да бъдем заедно в красивия Балчик!

Галина Станчева – ръководител пресцентър на I ОУ „Христо Ботев” – Търговище


Category: Дейности и инициативи | Views: 954 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]