Home » 2015 » March » 11 » СТУДЕНТСКА ПРАКТИКА В I ОУ „ХРИСТО БОТЕВ“ – ТЪРГОВИЩЕ
09:33
СТУДЕНТСКА ПРАКТИКА В I ОУ „ХРИСТО БОТЕВ“ – ТЪРГОВИЩЕ

            Съхраняването на класическото педагогическо майсторство е от изключителна важност в съвременната реалност на високи технологии. Актуалните в момента интерактивни уроци имат позитиви от гледна точка на повишаване интереса на младите хора към учебния процес, но съчетаването между нови технологии и класически  методи в преподаването води до създаване на истински добрия урок.

            Примери за високо ниво на педагогическите умения и подходи бяха представени на 10.03.15 г., когато Ивиана Крумова – бивша ученичка от I ОУ и настояща студентка в специалност Социална педагогика на СУ „Климент Охридски“, наблюдава два урока в VII клас, които са част от учебната й практика. Уроците бяха изнесени от Св. Николова – ст. учител по математика, и Г. Станчева – ст. учител по БЕЛ. Студентката изказа своето удовлетворение от работата в рамките на двата учебни часа, като отбеляза, че е впечатлена от дисциплината на учениците – резултат от способността на учителя да ангажира максимално детското внимание. Наблюдението на урочните занятия припомни на Ивиана моменти от пребиваването в I ОУ. Тя не е забравила своите преподаватели и признава, че любим учител за нея е била класната й – г-жа Р. Петкова по БЕЛ. 

            Споделянето на позитивен педагогически опит с младите хора, които сега завършват висшето си образование, е важна предпоставка за привличането им към учителската професия. Ясно е, че един от основните проблеми в тази сфера е все по-високата възрастова граница на педагогическите кадри. Обновяването на учителските екипи с млади хора е наложително и неотложно. I ОУ „Христо Ботев“ дава своя ценен принос за успешната подготовка и развитие на нови кадри в образователната сфера.

Галина Станчева – ръководител пресцентър на I ОУ „Христо Ботев” – Търговище


Category: Дейности и инициативи | Views: 920 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]