Home » 2018 » Юни » 2 » Състезание по майсторско управление на велосипед
08:35
Състезание по майсторско управление на велосипед

      Станалото традиционно състезание по майсторско управление на велосипед тази година се проведе на 1 юни. Най-запалените велосипедисти от І ОУ „Христо Ботев” гр. Търговище имаха възможност да премерят сили в състезанието, посветено на Деня на детето. Подготовката и реализацията на инициативата се осъществи с ключовата подкрепа на г-н Ст. Тенчев – ст. учител в прогимназиален етап.

      На специално изградения комплекс в двора на II ДГ „8-ми март“, уменията си да управляват бързо и безопасно велосипед показаха ученици от V клас. Участниците се запознаха с идеята за създаване на комплекса за безопасна градска среда от Тома Тодоров. За отличното владеене на велосипеда свидетелстват резултатите, определили класирането с разлики стотни от секундата.

      Ето и класирането при момичетата: Хаят Мехмедова, V в кл. – 32,82 сек., Елица Иванова, V б кл. – 39,17 сек., Виктория Петрова, V а кл. – 39,78 сек., Марая Манолова, V б кл. – 41,17 сек. При момчетата местата се разпределиха така: Мерт Мустафов, V б кл. – 27,21 сек., Виктор Попов, V б кл. – 31,61 сек., Даниел Ризов, V а кл. – 32,63 сек., Станислав Григоров, V б кл. – 32,78 сек.

      За добрата организация на мероприятието се погрижиха Айлин Якубова и Мелиса Мустафова от VІ в клас, както и опитните в дейности, свързани с безопасността на движението, Жасмин Герасимова, Йоана Стефанова, Мариа Кирова и Мартина Милушева от VII б клас. В празничната изява се включи и Цв. Драганова – кл. ръководител на V в клас, а фотосите са заслуга на Стела Тодорова от VII б клас.

      Всички участници получиха награди, осигурени от I ОУ „Христо Ботев“, а състезанието привлече интереса и на малчуганите. За прекрасните условия, в които се осъществи инициативата, специални благодарности дължим на ръководството на II ДГ „8-ми март“, с чийто педагогически екип това не е първата ни съвместна дейност.

      Ст. Тенчев – ст. учител в прогимназиален етап

Галерия

Category: БДП | Views: 508 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]