Home » 2016 » May » 26 » „Среща на поколенията“ в I ОУ „Христо Ботев“ гр. Търговище
15:21
„Среща на поколенията“ в I ОУ „Христо Ботев“ гр. Търговище

          На 19.05.2016 г., в парк „Юкя“, се проведе спортна инициатива на I ОУ „Христо Ботев“ от календарния план за отбелязване на 170-годишнината на светското образование в гр. Търговище.

          Изявата премина под мотото „Среща на поколенията“, защото идеята беше ученици, учители и родители да споделят емоции от съвместни игри със състезателен характер. Спортните площадки и уреди се огласиха с радостните и приповдигнати възгласи на участниците в състезанията, изразяващи бурно своите реакции от успеха или от загубата на точки. В игрите участваха ученици от  прогимназиален етап, както и техните родители. Преподавателите също се включиха в изявата, за да покажат здрав дух и добра спортна форма. Между паралелките се проведоха срещи по народна топка, футбол, баскетбол, тенис на маса. Виждаха се колоездачи и деца с ролери на скейт площадката.

          Класираните на първо, второ и трето място във всяка дисциплина получиха поздравления и предметни награди от г-н Д. Алексиев – директор на I ОУ. Като във всяка надпревара, и тук имаше победители и победени, но преживяното ще остави траен спомен в съзнанието на представителите на различните поколения, споделили чрез спортния празник усещане за единство и общи стремежи. Участието в тази проява е продължение на традицията родителската общност да бъде неизменен партньор на педагогическия екип в училищните дейности и инициативи.

          Галина Станчева главен учител по БЕЛ


Галерия

Category: Дейности и инициативи | Views: 455 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]