Home » 2016 » Април » 22 » Среща на ботевски възпитаници с популярни личности в сферата на изкуството
08:38
Среща на ботевски възпитаници с популярни личности в сферата на изкуството

            На 19.04.2016 г. учениците от II а клас /кл. ръководител С. Стойкова – ст. учител в начален етап/ и II д клас /кл. ръководител В. Великова – ст. учител в начален етап/ взеха участие в среща разговор с популярни творци, проведена в Регионална библиотека „Петър Стъпов“ гр. Търговище. Инициативата се осъществи в рамките на Националната кампания „Походът на книгите“.

            Детският писател Б. Ганчев, известен като Борко Бърборко, и карикатуристът Н. Арнаудов гостуваха в нашия град, за да се срещнат с малките си почитатели. Б. Ганчев прочете пред аудиторията свои гатанки, които учениците с удоволствие отгатнаха. След това любознателните ботевчета имаха възможност сами да прочетат откъси от книжките на твореца.

            Голям интерес у малките ученици предизвика разказът на Н. Арнаудов за етапите в творческия процес и вдъхновението, което му помага да създава карикатурите си. Децата отправиха към твореца много въпроси, на които той отговори изчерпателно. Посъветва ги да не използват флумастери при създаване на рисунка, а да си служат с водни бои, защото това е правилният начин за пресъздаване на някаква идея върху белия лист.

            В края на интересната среща второкласниците получиха книжки и карикатури от творците.

Галина Станчева – главен учител по БЕЛ


Category: Дейности и инициативи | Views: 641 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]