Home » 2018 » March » 2 » Spelling Bee 2018 в I ОУ „Христо Ботев“ град Търговище
19:49
Spelling Bee 2018 в I ОУ „Христо Ботев“ град Търговище

      Националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee се провежда за осма поредна година в България. Рекордните 311 училища са регистрирани за участие в него.

      Състезанието стимулира интереса на учениците към английския език, помага им да подобрят правописа, да обогатят лексикалната си култура и дава възможност за допълнителна изява. Националното състезание Spelling Bee се организира от Фондация „Корпус за образование и развитие – КОРПлюС“, в партньорство с фондация „Америка за България“. Състезанието се подкрепя от МОН и Посолството на САЩ.

      Стана традиция и I ОУ „Христо Ботев“ – Търговище да участва в интересния чуждоезиков формат. На 2 март 2018 г. се проведе училищният етап от Spelling Bee 2018. В него се включиха 30 ученици от III до VII клас. Координатор на образователната инициатива за I ОУ е г-жа Р. Радева – учител по английски език.

      Участниците показаха упоритост в подготовката за състезанието и подкрепяни от техните преподаватели, демонстрираха усвоени знания и умения. Най-добрите се поздравиха с победата. На първо място се класира Симеон Александров от IV в клас – ръководител г-жа М. Доманова /ст. учител в начален етап/. Похвално е, че четвъртокласникът се пребори успешно с конкуренцията на по-големите. Второ място, също с отлично представяне, зае Елена Йорданова от VI б клас. Неин ръководител е г-жа Р. Радева.

      Специална похвала заслужават и най-малките участници от III клас, които се включиха в състезанието, въпреки неговата сложност. Благодарности към г-жа Н. Алиева, г-жа В. Кънчева и г-жа Т. Галченко за приноса в мотивацията на техните малки и по-големи възпитаници!

      По традиция и двамата победители получиха почетния знак на Spelling Bee, а всички ученици имат сертификати за участие. Симеон и Елена ще представят I ОУ „Христо Ботев“ в регионалния етап от състезанието, който ще се проведе на 24 март в гр. Варна.

      Поздравяваме ги с успеха и им желаем късмет в предстоящата изява!

Галина Станчева – главен учител по БЕЛ


Category: Дейности и инициативи | Views: 654 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]