Home » 2017 » Септември » 4 » Специална награда от международен образователен форум за екип от I ОУ „Христо Ботев“
09:27
Специална награда от международен образователен форум за екип от I ОУ „Христо Ботев“

        В периода 26 - 31 август 2017 г. СОК „Камчия“ беше домакин и съорганизатор на семинар на тема: „Извънкласните и извънучилищните дейности – за устойчиво качествено обучение, възпитание и развитие на децата и учениците“. Форумът се провежда за поредна година, в партньорство с Фондация „Устойчиво развитие за България“ и СБУ, под патронажа на МОН.

        В семинара участваха над 200 учители и специалисти от цялата страна, работещи в сферата на извънкласната дейност от детските градини и училищата, както и от центровете за личностно развитие и приобщаващо образование. Събитието бе заключителна част от IV международен конкурс „Развиваща и подкрепяща среда – творчество, успеваемост, духовност“, в който бяха представени различни педагогически практики и авторски решения на проблемите в дейностите по интереси за младите хора. Престижната инициатива бе открита от председателя на СБУ д.ик.н. Янка Такева. Тя сподели: „Необходимо е извънкласните дейности да станат приоритет на държавата. Именно те пренасят знанието от класните стаи и създават условие за успех и развитие на таланта и духовното израстване на децата. Българската образователна система е една от най-добрите в региона и сред 10-те най-добри в Европа“.

        Участниците в семинара се включиха в дискусия на тема: „Личностните и социалните умения на детето и ученика за приобщаване и адаптиране към преходите в образователната система“, в кръгла маса „Частно средно училище „Юрий Гагарин“ – реализация на проекта „Училище на бъдещето“ и в творческа работилница „Хайде на хорото“.

        Кулминация на събитието бе церемонията по награждаване на отличените в конкурса, която се проведе на 30 август, а неин специален гост беше г-н Красимир Вълчев – министър на образованието и науката.

        Изключителен успех постигна педагогически екип от I ОУ „Христо Ботев“ – Търговище, получил Специална награда на председателя на СБУ /в раздел „Извънкласни дейности“/ за доклад и мултимедийна презентация на тема: „Вдъхновени и истински“, обобщаващи 10-годишния креативен опит на театрална студия „Вълшебната завеса“. Отличените с грамоти и предметни награди педагогически специалисти са Галина Станчева – главен учител по БЕЛ, и Ивелина Захариева – старши учител по музика. Те получиха специални адмирации от г-жа Янка Такева за силната мотивация в професионалните си изяви и постижения през годините и за вдъхновението, което даряват на своите възпитаници!

        Галина Станчева – главен учител по БЕЛ


Category: Квалификации | Views: 755 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]