Home » 2016 » Септември » 7 » Специалист по ИТ от I ОУ „Христо Ботев“ с признание на високо ниво
11:52
Специалист по ИТ от I ОУ „Христо Ботев“ с признание на високо ниво

     Дни преди началото на учебната 2016/2017 година най-младият преподавател по ИТ от учебното заведение получи поредно високо признание. Г-жа Катерина Милева е одобрена за участие в престижно международно обучение в Швейцария.

     В изпълнение на Национална програма „Развитие на педагогическите специалисти“ - 2016 г., предстои провеждане на обучение за учители по информатика и информационни технологии в Европейския център за ядрени изследвания /ЦЕРН/ в периода 02.10.2016 г. – 09.10.2016 г. Програмата се организира от МОН, съвместно с образователния офис в ЦЕРН.

        Подборът за включване в програмата се осъществява съгласно утвърдени от министъра на образованието и науката критерии, част от които са: участие на талантливи ученици в национален кръг от национални олимпиади и престижно класиране, отличени ученици в национални и международни конкурси, участие на учителя в национални програми, проекти и квалификационни форми, поддържане на добра учебна среда.

         ЦЕРН има мисии в четири направления: научни изследвания, развитие на нови технологии, образование и обучение и сътрудничество между държавите. Целта на тази учителска програма е свързана с третата мисия. Достиженията в ЦЕРН са достъпни за всички по света и затова се налага хората да имат знания за тях. В световен мащаб има отлив от природните науки, защото те са твърде трудни за изучаване. Учителите трябва да мотивират бъдещото поколение, защото те са хората, на които принадлежи  тази отговорност.

       Поздравяваме К. Милева за амбицията да се развива на високо ниво в професионалната си област!

Галина Станчева – главен учител по БЕЛ 

Category: Квалификации | Views: 946 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]