Home » 2016 » March » 14 » Силно представяне на I ОУ „Христо Ботев“ в най-престижната олимпиада
11:48
Силно представяне на I ОУ „Христо Ботев“ в най-престижната олимпиада

            Двадесет ботевски възпитаници участваха в областния кръг на олимпиадата по БЕЛ, който се проведе на 21.02.2016 г. За пореден път те са с най-високи постижения сред своите връстници в прогимназиален етап.

            При петокласниците нашите ученици бяха най-безапелационни, получавайки общо пет отлични оценки. Елица Бончева от V а клас оглавява класирането с пълна отлична оценка. Фюсин Четин и Арлин Шефки /и двете от V в клас/ имат Отличен 5.875.

            Във випуска на VI клас отново ботевска възпитаничка е с максимален резултат – Радостина Богословова от VI в клас. Още две наши ученички са с отлични резултати – Грета Григорова /VI в клас/ и Йоана Димитрова /VI а клас/.

            За първа година ученици от VII клас на I ОУ се подготвяха целенасочено за успешно представяне в най-престижната олимпиада. Те бяха включени в група по НП „С грижа за всеки ученик“ - 2015, модул „Осигуряване на обучение на талантливи ученици за участие в ученическите олимпиади“. Ръководител на проекта бе Г. Станчева – главен учител по БЕЛ. Четирима от участниците в тази форма /при общо пет/ се класираха за областния кръг, като двама от тях оглавиха класацията: Десимира Димитрова /VII в клас/ - 85 точки от максимални 100, следвана от Мертол Бекиров /VII а клас/ - 84 точки. Трябва да подчертаем, че по всеобща преценка на специалисти тестът, върху който работиха учениците, бе изключително сложен. При този факт учениците от I ОУ показаха сериозна подготовка и знания.

            И сред осмокласниците ботевска възпитаничка има най-висока оценка – Дариана Трифонова /VIII б клас/ с Отличен 5.625. Тя защити позициите си от предходната учебна година, когато достойно представи област Търговище на националния кръг от олимпиадата за VII клас.

            Поздравяваме учениците и техните преподаватели: Г. Станчева – гл. учител по БЕЛ, П. Асенов – ст. учител по БЕЛ, Д. Алексиев – директор на I ОУ и преподавател на V в клас, В. Жекова – ст. учител по БЕЛ и немски език.

Галина Станчева – главен учител по БЕЛ


Category: Олимпиади и състезания | Views: 946 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]