Home » 2015 » Декември » 4 » Семинар за приложението на съвременните образователни технологии
13:53
Семинар за приложението на съвременните образователни технологии

              На 02.12.2015 г. в гр. Велико Търново се проведе семинар на Център за творческо обучение на учители с фокус върху ефективното прилагане на съвременните образователни технологии в класната стая. В него взеха участие преподаватели от I ОУ „Христо Ботев“ - Търговище: К. Милева – ръководител компютърен кабинет, Д. Димитрова – главен учител по математика и ИТ, Л. Иванова – главен учител в начален етап, Б. Николова – ст. учител в начален етап и В. Петрова – ст. учител в начален етап.

              Лекторите  акцентираха  върху темите: „Инструменти за привлекателно образование“ и „Креативни деца“. Учителите се запознаха с интернет сайтове и платформи, подходящи за използване в класната стая, както и с приложения на работещи модели на програми и ресурси. Привлекателни се оказаха възможностите за организация на класната стая в 21 век – как технологиите могат да променят подредбата и функционалността на класната стая.

              Представени бяха новите електронни устройства, подходящи за училище, и  инструментът за подобряване на училищния живот и администрация – облачните системи. Бяха разгледани иновативни инструменти за обучение, насочени към насърчаване  креативността на децата и уникалността на идеите им. Учителите се запознаха с нови образователни софтуери и с приложението им в образователния процес.

Галина Станчева – главен учител по БЕЛ


Category: Квалификации | Views: 791 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]