Home » 2016 » Април » 12 » Седмокласнички от I ОУ „Христо Ботев“ - Търговище ще представят града ни на национално ниво
08:44
Седмокласнички от I ОУ „Христо Ботев“ - Търговище ще представят града ни на национално ниво

            В края на пролетната ученическа ваканция дойде добрата новина за класиран проект на ботевски възпитанички на национален кръг от олимпиадата по ИТ.

            Проектът, озаглавен „Златната мома“, е един от двадесетте, допуснати до участие в най-високия етап от престижния форум. Категорията е „Мултимедия“, а възрастовата група – V - VIII клас. Негови автори са Александра Огнянова от VII б клас и Десимира Пламенова от VII в клас. Основава се върху пластелинова анимация – метод, в който двете амбициозни момичета имат опит, тъй като с проект, създаден чрез същата техника, Алекс и Деси заеха второ място на националния кръг от олимпиадата преди две години.

            Основно предимство на проекта е неговата функционалност – може да бъде използван за визуален помощен ресурс в учебните занятия по литература. Подготвен е със съдействието на Катерина Милева – ръководител компютърен кабинет в I ОУ.

          Желаем успех на нея и нейните възпитанички на 14 и 15 май 2016 г., когато в гр. Хисаря, област Пловдив, ще се проведе националният кръг от олимпиадата.

Галина Станчева – главен учител по БЕЛ

Category: Олимпиади и състезания | Views: 659 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]