Home » 2017 » Ноември » 17 » Седмица срещу тормоза
13:34
Седмица срещу тормоза

В периода 13.11. – 17.11.2017 г. I ОУ „Христо Ботев“ се включи в значимата международна кампания „Седмица за справяне с тормоза в училище” /Anti-bullying week/. Това е английска инициатива, която стартира през 2004 г. и към настоящия момент в нея участват милиони ученици от цял свят /според някои данни около 12 милиона/.

Идеята за организиране на дейности, посветени на хуманната кауза, принадлежи на В. Георгиева /педагогически съветник в I ОУ/ и представители на Училищния ученически съвет. В рамките на цялата учебна седмица седмокласници влизат в ролята на „дарители на щастие“, като през междучасията предоставят възможност на ученици и учители да получат своето „щастие“ за деня. Директорът на учебното заведение – г-н Д. Алексиев – също се включи в инициативата и в разговор с ученици се информира какви са впечатленията им от осъществяването на подобен тип начинания.

Чрез даряването на позитивни послания младите хора считат, че атмосферата в училищното пространство ще бъде по-спокойна, толерантна и хармонична, за да стане то още по-привлекателна територия за учениците!

 

Галина Станчева - главен учител по БЕЛ

Category: Дейности и инициативи | Views: 472 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]