Home » 2015 » Октомври » 20 » Седмица на програмирането в I ОУ „Христо Ботев“ – Търговище
12:16
Седмица на програмирането в I ОУ „Христо Ботев“ – Търговище

            Ученици от V б и V в клас на I ОУ, които са избрали ЗИП Информационни технологии, се включиха в Седмицата на компютърните науки и образованието. Всеки може да бъде организатор на събитие Часът на кодирането по всяко време, но целта на масовата кампания е десетки милиони ученици да пробват Часът на кодирането между 10 и 18 октомври 2015 г. като част от Седмицата на компютърните науки и образованието.

            Часът на кодирането е един час въведение в компютърните науки, предназначен да демитологизира програмирането и да се покаже, че всеки може да овладее основите. Компютърните науки помагат за възпитаване на умения в решаване на проблеми, логика и креативност. Когато започнат да ги изучават по-рано, младите хора имат основа за успешна кариера в 21-ви век.

            Под ръководството на своите преподаватели – Д. Димитрова - главен учител по математика и ИТ, и К. Милева - ст. учител по ИТ, петокласниците демонстрираха умения във виртуалното пространство, където смело и уверено реализираха теоретичните си познания.

Галина Станчева – главен учител по БЕЛ


Category: Дейности и инициативи | Views: 621 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]