Home » 2015 » March » 23 » Пусни капачка! Включи се в кампанията „Капачки в действие“!
10:37
Пусни капачка! Включи се в кампанията „Капачки в действие“!

          През последните месеци учениците от I ОУ „Христо Ботев“ – Търговище събират  капачки от пластмасови бутилки. Те са леки, не заемат място, могат да се сложат в джоба или чантата, без да пречат, а същевременно са чиста суровина, която може да бъде рециклирана. Ентусиазирани от идеята „от нищо – нещо“ и за да придадат стойност на привидно излишни неща, възпитаниците на I ОУ се отзовават активно на благотворителната кауза, свързана с подкрепа на домове за деца, лишени от родителска грижа. Кампанията принадлежи на Фондация „Идея в действие“ и преминава под мотото „Капачки в действие!“.

          Инициатор за участието на нашето училище в благородното начинание е I г клас с класен ръководител В. Таскова – ст. учител в начален етап. Предложението идва от страна на родител на ученик от нейния клас. Така, в партньорство с родителската общност, първокласниците започват да събират разноцветни капачки от всякакви пластмасови шишета в две по-големи бутилки, поставени във фоайето на I ОУ. Скоро техният пример е последван от ученици на други випуски в учебната институция. В позитивната кампания се включват и преподавателите, за да дадат своя принос към общата кауза.

          С получените средства от първия тон капачки Фондация „Идея в действие“ ще закупи пералня за един дом за деца, лишени от родителски грижи. Участвайки в инициативата, ние се надяваме да открием последователи със сърца на дарители, за  да зарадваме наши връстници, чийто живот е по-тъжен от нашия. С всеки събран и предаден на вторични суровини тон капачки ще се присъединяваме към закупуването  на електрически уред за конкретен детски дом в страната.

            „Едно добро, което не струва нищо, но носи страхотен положителен заряд! Можем да го направим заедно!“ – това е апелът на Фондация „Идея в действие“ към всички, които искат да подкрепят благородното дело. Включете се и вие, приятели!

Галина Станчева – ръководител пресцентър на I ОУ „Христо Ботев” – Търговище


Category: Дейности и инициативи | Views: 596 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]