Home » 2016 » Ноември » 30 » Първокласници от I ОУ „Христо Ботев“ участват в национален конкурс
16:01
Първокласници от I ОУ „Христо Ботев“ участват в национален конкурс

      В очакване на Коледа ученици от I а клас с кл. ръководител В. Петрова се включиха в национален конкурс за изработване на кукли. Той се организира от Сдружение „Усмивка“ и Читалище „Св. Св. Кирил и Методий 1985“ гр. Бургас.

            Първокласниците подготвиха много интересни експонати от различни материали, използвайки своето богато въображение. С подкрепата на родителската общност и на класния им ръководител децата умело се справиха с предизвикателството да участват в националната инициатива. В конкурса се включиха: Диляна Мирева, Елиа Пантева, Иван Патронов, Николета Колева, Яна Атанасова.

            Предоставените експонати ще бъдат изложени от организаторите на новогодишен благотворителен базар, средствата от който ще се предоставят на Детската неонтология в МБАЛ – Бургас. Отличените от журито ученици ще получат грамоти и награди.

            Това не е първата благотворителна кауза, която първокласниците подкрепят. Те участваха и в благотворителната акция за подпомагане на Дома за деца в защитеното селище на отец Иван в с. Якимово. Участието в подобни инициативи има важно отношение към формирането на усещане за съпричастност спрямо човешкото страдание.

Галина Станчева – главен учител по БЕЛ


Category: Дейности и инициативи | Views: 893 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]