Home » 2016 » Декември » 2 » Първокласници от I ОУ „Христо Ботев“ с поредно участие в национална инициатива
10:29
Първокласници от I ОУ „Христо Ботев“ с поредно участие в национална инициатива

          Макар и твърде малки, учениците от I а клас и техният класен ръководител В. Петрова – ст. учител в начален етап, са мотивирани да участват в престижни национални конкурси.

            Поредното им представяне като общност е проектът за националния конкурс „Чист дом, чисто училище! Хигиена за отличници“, озаглавен „Чистотата е здраве“. Децата, заедно с класния си ръководител, направиха колаж на тема: „Как поддържаме хигиената в училище и вкъщи”. Целта е свързана с изграждане на здравословни хигиенни навици, на които е важно да обръщаме специално внимание. Именно към поддържане на чистота в дома и в училищната сграда е насочена идеята, представена в проекта на малките ученици. Той изобразява картонени макети на две постройки, символизиращи дома на всяко дете и I ОУ „Христо Ботев“.

            Участниците, получили най-много гласове от гласуването на сайта www.cleanschool.bg, както и онези, които са събрали най-много гласове от журито, ще спечелят двете големи награди: почистване, освежаване и пълно преобразяване на класната стая на класа победител; подарък /раница и чанта с ученически пособия/ за всяко дете.
Предвижда се награда и за учебната институция – продукти Cif & Domestos за цяла година. Големите компании застават зад каузата за по-добра хигиена в българските училища.

            Повече гласове – по-голям шанс за победа! Да подкрепим малките ботевчета, като им пожелаем успех!

Галина Станчева – главен учител по БЕЛ


Category: Дейности и инициативи | Views: 1356 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]