Home » 2016 » March » 24 » Първо посещение в Детския отдел на Регионална библиотека „Петър Стъпов” гр. Търговище
12:14
Първо посещение в Детския отдел на Регионална библиотека „Петър Стъпов” гр. Търговище

        На 22 и 23 март 2016 г. първокласници от I ОУ „Христо Ботев“ бяха поканени в обществената институция, където служители от Детския отдел ги посрещнаха с презентация, посветена на значението на книгата в човешкия живот.

        Учениците разгледаха кътовете с детски книжки, читалнята и игротеката за малките читатели. Запознаха се с правата и задълженията на читателя. Предложени им бяха забавни игри и четивни задачи, с които показаха умения да четат и съставят  изречения. Служителите поздравиха децата с постигнатото ниво на четене и ги мотивираха чрез символични подаръци да станат редовни читатели на библиотеката.

        Всички първокласници получиха и първите си читателски карти. Родители на ученици споделиха впечатления от първите си срещи със самостоятелно прочетени книги. Показаха свои любими детски книжки, с които са пътешествали по света, преживявали са приключения, а приказните герои са им показвали колко е важно да цениш истинското приятелство.

        Съвременните деца придобиват умения за работа в интернет от ранна детска възраст, затова някои родители представиха електронна книга и как могат да се четат книги, изтеглени от детски сайтове.

        Благодарим на служителите от Детски отдел на РБ „П. Стъпов“ за вълнуващата среща, както и на Д. Димова и А. Куманова – родители на ученици от І а клас, за желанието да покажат пред първокласниците колко важно е четенето на книги за тяхното ограмотяване.

        Галина Станчева – главен учител по БЕЛ


Category: Дейности и инициативи | Views: 714 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]