Home » 2015 » Февруари » 26 » ПЪРВО ОУ „ХРИСТО БОТЕВ“ – ТЪРГОВИЩЕ С ОДОБРЕН ПРОЕКТ ЗА ПРИРОДОСЪОБРАЗНИЯ НАЧИН НА ЖИВОТ
14:26
ПЪРВО ОУ „ХРИСТО БОТЕВ“ – ТЪРГОВИЩЕ С ОДОБРЕН ПРОЕКТ ЗА ПРИРОДОСЪОБРАЗНИЯ НАЧИН НА ЖИВОТ

            Проект по Национална кампания „За чиста околна среда – 2014 г.“, разработен от ученици на I ОУ „Христо Ботев“, е одобрен и финансиран за реализация. Мотото на конкурса в рамките на кампанията е „Обичам природата – и аз участвам“. Подкрепящи институции са МОСВ и ПУДООС.

            Наименованието на проекта в нашето училище е „Здраве, красота, природа – ръка за ръка“. Негов ръководител е Емилия Николова – старши учител по биология и здравно образование. Целевата група включва ученици от IV, V, VII и VIII клас. Идеята е в училищния двор да се изгради модерна площадка с монтирани фитнес уреди, за да могат учениците да спортуват на открито със съвременни спортни съоръжения. Целта на проекта е свързана с проектирането на връзката с природата, спорта, туризма в ежедневието на младите хора, защото тя е гарант за добро физическо и психическо здраве. Така се създават устойчиви модели за възпитаване в здравословен начин на живот.

            Проектът на I ОУ е отличен по критериите оригиналност и екологична познавателност. Националната кампания „За чиста околна среда“ придоби широка обществена популярност и благодарение на нея, с доброволния труд и масовото  участие както на възрастни, така и на млади хора, са постигнати резултати на територията на цялата страна, което води до ново отношение към природата, към грижата за опазването й и желанието да подредим света около себе си.

            Реализирането на дейностите по проекта „Здраве, красота, природа – ръка за ръка“ се дължи на екипна работа. В тях участват ученици, учители, родители. Ценното партньорство с родителската общност ще продължи във времето, като се предвижда родителите да спортуват заедно със своите деца на спортната площадка, чието изграждане ще стартира през месец март.

Галина Станчева – ръководител пресцентър на I ОУ „Христо Ботев” – Търговище


Category: Проекти | Views: 950 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]