Home » 2015 » Октомври » 5 » Първо ОУ „Христо Ботев“ гр. Търговище – част от международен форум
14:05
Първо ОУ „Христо Ботев“ гр. Търговище – част от международен форум

            На 25 и 26 септември 2015 г. Институт „Конфуций“ във Велико Търново беше домакин на Международна научна конференция „Дипломатически, икономически и културни отношения между Китай и страните от Централна и Източна Европа“.

            Първо ОУ „Христо Ботев“ имаше свой представител на престижния форум – г-н Р. Куюмджиев – пом.-директор по УД. Той разполагаше с привилегията да чуе много интересни лекции и интерпретации, поднесени от родни и чуждестранни учени, между които: проф. дпн Пламен Легкоступ /ректор на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“/, доц. д-р Андроника Мартонова /БАН, ИИИзк/, проф. д-р Дора Беливанова /ВТУ/, доц. д-р Искра Мандова /ВТУ/, Гао Уей /КНР/, доц. д-р Лун Тао /КНР/ и др.

            В рамките на двата дни от международната инициатива аудиторията беше  запозната с темите за историческия развой на икономическите и културните отношения между Китай и Европа, с интересни традиции /начални форми на древната китайска писменост, облеклата през китайската епоха Тан/, с проекциите на култови символни образи в различните култури.

            Многообразието на представената информация открива широк спектър за опознаване на една от най-значимите световни култури и превръща обмена на идеи в пълноценно познание за древността и съвремието на два толкова различни свята…

Галина Станчева – главен учител по БЕЛ

Category: Квалификации | Views: 879 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]