Home » 2015 » May » 18 » ПЪРВО ОСНОВНО НА ХV-та НАЦИОНАЛНАТА ВИКТОРИНА ПО БДП „ДА ЗАПАЗИМ ДЕЦАТА НА ПЪТЯ – ЧЕЛОПЕЧ 2015”
12:18
ПЪРВО ОСНОВНО НА ХV-та НАЦИОНАЛНАТА ВИКТОРИНА ПО БДП „ДА ЗАПАЗИМ ДЕЦАТА НА ПЪТЯ – ЧЕЛОПЕЧ 2015”

                За пореден път отборът на І ОУ „Христо Ботев” представи търговищка област в националната викторина по БДП „Да запазим децата на пътя”. Домакини на състезанието бяха ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”- с. Челопеч –победители от миналогодишната надпревара.

                В сериозната конкуренция на 14 отбора от всички краища на страната, нашите представители  Георги  Маринов – VА, Петър   Михайлов – VВ, Петър  Василев – VIIГ и Николай  Василев – VIIIA се класираха  девети. Призовата тройка оформиха, отборът на гр. Елин Пелин (обл. София), пред  домакините от с.Челопеч (обл. София) и преборилият се след  допълнителни кръгове за третото място,отбор на обл. Ямбол.

                По време на събитието нашите момчета имаха възможност да опознаят отблизо красотите на Челопеч, Златица и Пирдоп, посетиха археологически парк „Тополница“ край с.Чавдар и разгледаха сбирка от останки на съществувало в този район неолитно селище.

                Пътувайки в подножието на южните склонове на Стара планина децата посетиха и  т.нар. „ Златна църква“ -  православен храм „Рождество Христово“ в с.Шипка.

                За успешното участие отново силна подкрепа ни оказа ТО на СБА Търговище, за което специално им благодарим!

                В средата на м.Юни гр.Търговище ще бъде домакин на заключителния кръг от Националния шампионат по приложно колоездене, а СБА отново ще има основна роля в организацията и провеждането на това зрелищно събитие.


Category: Олимпиади и състезания | Views: 761 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]