Home » 2015 » March » 5 » ПЪРВИ СТЪПКИ В ПРОГРАМИРАНЕТО ЗА ЧЕТВЪРТОКЛАСНИЦИ ОТ I ОУ „ХРИСТО БОТЕВ“
12:27
ПЪРВИ СТЪПКИ В ПРОГРАМИРАНЕТО ЗА ЧЕТВЪРТОКЛАСНИЦИ ОТ I ОУ „ХРИСТО БОТЕВ“

         В I ОУ „Хр. Ботев“ гр. Търговище продължават дейностите, свързани с подготовка на четвъртокласниците за следващата учебна година, когато те ще бъдат част от прогимназиалния етап на обучение. Целта е преходът между двата етапа да се осъществява плавно, за да не се превръща в стресов фактор за децата, които сега  последователно се запознават с новите дисциплини от учебния план за пети клас.

         На 04.03.15 г. ученици от IV в клас с класен ръководител Л. Иванова, включени в клуб по ИТ в рамките на проект УСПЕХ, бяха гости в един от компютърните кабинети на учебното заведение. Там ги посрещна К. Милева – ръководител компютърен кабинет. Проведеното занятие беше ориентирано към темата „Първи стъпки в програмирането“. Чрез ситуативна игра г-жа Милева представи на малките ученици  начални команди за програмиране. Добре познатата и обичана от децата компютърна игра Angry Birds бе изходният пункт, за да се обяснят начините за създаването й.

         Съвместната инициатива между начален и прогимназиален етап на средното образование е поредно доказателство за успеха на ученето чрез забавление.

Галина Станчева – ръководител пресцентър на I ОУ „Христо Ботев” – Търговище


Category: Дейности и инициативи | Views: 629 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]