Home » 2015 » Януари » 23 » ПРОЕКТ „БИБЛИОТЕКА НА ИГРАЧКИТЕ“ В I ОУ „ХРИСТО БОТЕВ“
11:43
ПРОЕКТ „БИБЛИОТЕКА НА ИГРАЧКИТЕ“ В I ОУ „ХРИСТО БОТЕВ“

                От миналата учебна година в I ОУ „Христо Ботев“ – Търговище функционира „Библиотека на играчките“. Това е нов и много интересен проект на „Фондация за децата в риск по света“. Той е ориентиран към деца от ПДГ и ученици от начален етап /основно I и II клас/.

                През настоящата учебна година продължават дейностите по проекта. На 20.01.2015 г. представители на Фондацията от САЩ и Русия посетиха I ОУ, за  да се информират за работата по проекта и да отразят мнения на деца и родители, ангажирани с привлекателната и полезна инициатива. Това е поредното посещение на чуждестранните гости в България, при което те наблюдават функционирането на центровете, участващи в проекта, и съвместно с българските си колеги разработват бъдещи стратегии. Интересен факт е, че нетрадиционният проект привлича вниманието и на родителската общност като заинтересована страна. За възрастните е предизвикателство за известно време да забравят сериозните си ангажименти и да поиграят в библиотеката на играчките, които са изработени от естествени материали и са напълно безопасни за малките си притежатели. В чудната стая могат да се намерят пъзели, домино, сметала, магнитни форми, игри за време, за памет, за числа. Има дори играчки за готвене /гурме/. Всяка седмица в четвъртък от 16.00 ч. до 17.30 ч. децата попадат в този великолепен свят и обогатяват своите познания, забавлявайки се.

                Вече е отчетена голямата ефективност от функционирането на този проект. Той развива области като: познание /елементарни математически знания, абстрактно мислене, умения за усвояване на азбуката/, фина и голяма моторика, социално-емоционално развитие, общуване.

 Галина Станчева – ръководител пресцентър на I ОУ „Христо Ботев” – Търговище


Category: Дейности и инициативи | Views: 599 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]