Home » 2018 » Октомври » 18 » Приятелството обединява ученици от пети клас
13:40
Приятелството обединява ученици от пети клас

       Още в началото на учебната година петокласници от I ОУ „Христо Ботев“ се обединиха около една прекрасна инициатива – интернет конкурс под наслов: „Имаш силата – бъди приятел!“. Той е иницииран от известния влогър Instant /Стан/, когото младите хора много харесват. Партньори на кампанията са: Асоциация „Родители“, btv, Радио „Family“ и Географ.БГ.

       Идеята за участие в конкурса дава Сандра Радева от V б клас /кл. ръководител В. Кънчева – ст. учител по английски език/. Момичето е заинтригувано от интересното послание и предлага на съучениците си да се включат в изрисуването на тениска, на която чрез ярка символика да изобразят тяхната гледна точка към подкрепата и толерантността спрямо различните от нас в ученическата общност и в обществото. Точно това е и целта на конкурса – да покаже, че всеки може да бъде приятел, подавайки ръка на някого, за когото вижда, че е отделен и не се вписва в „компанията на най-важните“. В рамките на няколко дни петокласниците с огромно желание подготвят техния оригинален продукт за конкурса и с нетърпение очакват обявяването на резултатите.

       Победителят ще стане известен на 23.10.2018 г., като наградите за най-добрите са впечатляващи. Желаем успех на екипа ученици от V б клас, отзовали се на апела: „Имаш силата – бъди приятел!“!

       Галина Станчева – главен учител по БЕЛ


 

Category: Дейности и инициативи | Views: 596 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]