Home » 2016 » Ноември » 2 » Престижно отличие за възпитаничка на I ОУ „Христо Ботев“ – Търговище
11:12
Престижно отличие за възпитаничка на I ОУ „Христо Ботев“ – Търговище

      През последните години I ОУ „Христо Ботев“ традиционно има отличени ученици в Националния конкурс по фотография „Фотоприказки“, който е част от Националния празник на детското изкуство „Вълшебният свят на Родопите”, провеждащ се ежегодно в гр. Кърджали като част от празничната програма за Деня на Кърджали – 21 октомври. Проявата е включена в Националния календар за извънучилищни дейности на МОН за учебната 2016/2017 г. и се организира от ЦПЛР - ОДК гр. Кърджали, с подкрепата на РУО - Кърджали и Община Кърджали.

      Националният празник на детското изкуство, който се проведе на 29 и 30 октомври 2016 г. в гр. Кърджали, включва Национален конкурс за детска рисунка „Вълшебният свят на Родопите” и Национален конкурс по фотография „Фотоприказки”.

      Със своя фотография Ренета Ненкова от VI б клас е отличена с призовото I място в І възрастова група /V - VІІІ клас/ на конкурса „Фотоприказки“. Категорията, в която ученичката получава наградата, е „Пейзаж“. Целта на конкурса е да даде възможност за творческа изява на младите хора, да развива и усъвършенства техния талант в областта на фотографското изкуство, да формира и доразвива умения за работа с фотографска техника.

      Наградените и селектирани от журито фотографии са включени в национална  изложба „Фотоприказки“, която беше открита на 29 октомври 2016 г. в Детската  картинна галерия на ОДК – Кърджали. Сред творбите на талантливите млади хора от цялата страна зрителите видяха и фотографията на Рени Ненкова.

        Поздравяваме талантливата шестокласничка и нейния ръководител Д. Димитрова – главен учител по математика и ИТ! Желаем им със същия устрем да продължават да защитават името на I ОУ „Христо Ботев“!

Галина Станчева – главен учител по БЕЛ


        

Category: Постижения | Views: 1158 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]