Home » 2015 » Юли » 16 » Престижно отличие за екип от I ОУ „Христо Ботев“ – Търговище
14:21
Престижно отличие за екип от I ОУ „Христо Ботев“ – Търговище

            След края на учебната 2014/15 година дойде поредна добра новина за ботевското училище. В XI Конкурс за образователно-програмни продукти, организиран от СУ „Св. Климент Охридски“, Департамент за информация и усъвършенстване на учители, Катерина Милева /ст.учител по ИТ/ бе отличена с втора награда в категория „Методика: Екипна работа с ученици“. Високото признание се присъжда за интерактивния проект „Пластелинова анимация за начинаещи“, разработен в екип с две възпитанички на амбициозната учителка – шестокласничките Александра Александрова и Десимира Димитрова. Припомняме, че със същия проект двете талантливи момичета бяха класирани на второ място /в тяхната възрастова група/ на националния кръг от олимпиадата по ИТ, когато бяха още в пети клас.

            Организаторите награждават К. Милева с безплатно еднодневно обучение за усъвършенстване на демонстрираните умения в областта на информационно-комуникационните технологии, а ученичките – с 20 часа обучение по избрана от тях дисциплина.

            Участието и отличаването на ботевския екип в конкурса е в унисон с целите на   инициативата: да се допринесе за създаването на образователно-програмни продукти, да се привлича все по-широк кръг от учители новатори по отделните учебни предмети, да се насърчават учениците за екипни или самостоятелни изяви при създаване и представяне на образователно-програмни, вкл. и уеб базирани продукти, предназначени за образователния процес в училище.

            Поздравяваме г-жа Милева и нейните възпитанички за полученото признание на техния труд! Наградата е безспорно свидетелство за ефективността от екипната дейност между учители и ученици и потвърждение на това, че когато се работи със силно  желание, успехът е факт!

Галина Станчева – ръководител пресцентър на I ОУ „Христо Ботев” – Търговище


Category: Постижения | Views: 632 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]