Home » 2016 » Септември » 26 » Престижно класиране за отбор от I ОУ „Христо Ботев“ – Търговище
10:09
Престижно класиране за отбор от I ОУ „Христо Ботев“ – Търговище

            На 19 и 20 септември 2016 г. град Бургас бе домакин на национален кръг от XIV Национално ученическо състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации”. То се организира от ГД „Пожарна безопасност и защита на населението” и МОН, в партньорство с община Бургас.

            112-те участници от цялата страна бяха разпределени в 28 отбора от по четирима състезатели, които се съревноваваха в два кръга – теоретичен изпит и практически игри. Младите хора демонстрираха своите теоретични знания, практически умения и бързина за действия при земетресение, наводнение, химическа и радиационна авария, реакция при пожар и оказване на първа помощ.

            Отборът от област Търговище се класира на трето място в състезанието. Бившите възпитаници на I ОУ „Христо Ботев“ – Серкан Зияев, Мертол Бекиров, Веселин  Нанков и Мариян Красимиров – се справиха чудесно, показвайки безспорна класа. За успешното им представяне в рамките на цялото състезание принос имат Дияна Димитрова – инспектор по ЗН в РДПБЗН – Търговище /инструктор на отбора/; Къймет Бекирова – ст. учител по физика и астрономия в I ОУ.

            На победителите бяха връчени купа, медали и предметни награди от организаторите на състезанието. Директорът на РДПБЗН – Търговище комисар Стефан Стефанов лично поздрави призьорите и им пожела бъдещи успехи. За втора поредна година победител е бургаски отбор – учениците от ОУ „Княз Борис“. Втори се класираха представителите на МГ  „К. Величков“ – Пазарджик.

Галина Станчева – главен учител по БЕЛ 


   

Category: Постижения | Views: 593 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]