Home » 2015 » March » 23 » Предварителен кастинг на „I ОУ „Христо Ботев“ търси талант“
12:23
Предварителен кастинг на „I ОУ „Христо Ботев“ търси талант“

            На 21.03.2015 г. от 14.00 ч. в Концертна зала на ЦМДИ в нашия град се проведе предварителният кастинг на най-крупната инициатива, осъществена от I ОУ „Христо Ботев“ – Търговище за първи път през миналата учебна година. Тогава училищният фестивал предизвика голям интерес у ученици, учители и родители, а и сред обществеността на малкия ни град. Затова интригуващото начинание се превръща в поредната значима традиция за I ОУ.

            Всички, които са изкушени от магията на сцената и желаеха да демонстрират своя талант, се изявиха на предварителния кастинг, преминал при сериозен зрителски интерес. Компетентно жури оценяваше изпълненията на участниците по предварително обявени критерии. То беше в състав: председател – Г. Станчева, и членове: Н. Жечева, Ив. Захариева, В. Жекова, Т. Галченко, Ст. Григорова /председател на Училищното настоятелство/. Кастингът разполагаше с атрактивен водещ в лицето на П. Асенов – ст. учител по БЕЛ.

            Близо 50 изпълнения /индивидуални и групови/ бяха представени на сцената. Най-масово участие взеха учениците от начален етап, които със своя чар, невинност и неподправеност завладяха публиката и тя ги възнагради с много аплодисменти. Най-бурно аплодираното изпълнение бе на Анна-Мари от IV д клас, чиято арабска песен разкри вокални качества и завладяващо сценично присъствие. Откроиха се малките певци от I а клас, фокусниците Александър и Ивайла от II в клас, класическият балет на  Йоана, Ясмин и София от II в  и III д клас. На професионално ниво бяха съчетанията по спортна акробатика на брат и сестра – Атила-Дениз от II в клас и Нил-Дениз от IV д клас.

            В прогимназиален етап също видяхме вълнуващи представяния. Публиката – най-искреният повелител при всяка такава проява, определи за най-емоционално присъствието на Николай Танев от VII б клас, чието изпълнение на популярната песен на Орлин Горанов „Светът е за двама“ бе професионално поднесено и силно въздейства върху ценителите на музикалното изкуство. Танцовият етюд с модерен балет на Грета /V в клас/ и Преслава /VI а клас/ също впечатли жури и зрители, а съчетанието на гимнастиците Кристиан и Исмет от VIII а клас ни потопи в света на спортния талант.

            Грандиозният концерт „I ОУ „Христо Ботев“ търси талант“ ще се състои в края на месец април и ще има благотворителна кауза. Очаквайте най-масовата и вълнуваща инициатива на нашето училище! Благодарим на всички ученици, взели участие в предварителния кастинг, за невероятното естетическо удоволствие, с което ни дариха на Първа пролет!

Галина Станчева – ръководител пресцентър на I ОУ „Христо Ботев” – Търговище


  

   

Category: Дейности и инициативи | Views: 905 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]