Home » 2016 » Февруари » 16 » Представител на I ОУ „Христо Ботев“ на „Весела Китайска Нова година“
13:56
Представител на I ОУ „Христо Ботев“ на „Весела Китайска Нова година“

          На 31.01.2016 г. в град Велико Търново беше отбелязано началото на Китайската Нова година под надслов „Весела Китайска Нова година“. Организаторите на тържественото посрещане на Годината на огнената маймуна – Министерството на културата на КНР, Посолството на КНР в България, Правителството на провинция Хъбей /Китай/, Институт „Конфуций“ към ВТУ – зарадваха публиката с грандиозен концерт. Той беше уважен от завеждащия отдел „Култура“ в Посолството на КНР – Ин Я Ли. Представител на I ОУ „Христо Ботев“ гр. Търговище бе Петя Панайотова – координатор и преводач по проекта за изучаване на китайски език в търговищки училища.

          Началото на празничното събитие бе поставено от Градски смесен хор „Родна песен“ гр. Търговище, със специалното участие на учителките по китайски език в града ни – Линян Мън и Уейоу Лиу. Следваха емоционални музикални изпълнения от музиканти, дошли от Китай, за да допринесат за настроението на гостите и лично да изкажат благопожеланията си. Творбите им бяха представени изцяло на традиционни китайски инструменти и разчувстваха всички присъстващи в залата.

          Световноизвестният майстор на древния китайски музикален инструмент пипа – Ту Шансян – завърши концерта с въздействащо изпълнение на българския национален химн. Той изправи публиката на крака, докосвайки душите на зрителите. Китайци и българи бяха одухотворени от всичко, което чуха, видяха и усетиха по време на спектакъла.

          Петя Панайотова – координатор по проекта

          Галина Станчева – главен учител по БЕЛ


Category: Дейности и инициативи | Views: 735 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]