Home » 2016 » Април » 25 » Празник за Деня на Земята с участие на ученици от I ОУ „Христо Ботев“
08:42
Празник за Деня на Земята с участие на ученици от I ОУ „Христо Ботев“

            На 22.04.2016 г. ботевски възпитаници се включиха в общоградски празник, посветен на Дена на Земята и организиран от Община Търговище. Изявата се проведе на зелените площи, в близост до Художествена галерия „Н. Маринов“, като в нея се включиха и малчугани от ЦДГ №7 „Снежанка“.

            На импровизираната сцена бе представен спектакъл от песни и танци. Публиката бурно аплодира изпълненията на вокална група от прогимназиален етап на I ОУ с ръководител Ив. Захариева – ст. учител по музика, и вокална група „Балони“ от III в клас с ръководител Ст. Груйкина – ст. учител в начален етап. Малките чаровници внесоха усмивки и жизнерадост в атмосферата на празника. Много емоции имаше и в изявата на приятелите ни от ЦДГ №7, които показаха народни и съвременни танци.

            За настроението в празничния ден допринесе и скечът на Грета Григорова от VI в клас и Христо Цачев от VII г клас, посветен на здравословния начин на живот. С темата за здравето и екологичната проблематика бе свързана и проведената викторина, от която най-любознателните получиха предметни награди. Към небето полетяха балони с послания, отправени от ученици на I ОУ.

            Кметът на Община Търговище – д-р Д. Димитров – поздрави участниците в инициативите, свързани със Седмицата на Земята в нашия град, и им връчи награди. Специална грамота за активно участие на I ОУ в дейностите получи г-н Д. Алексиев – директор на учебното заведение.

            След официалната концертна част бяха проведени състезателни подвижни игри за ученици от начален етап на I ОУ и демонстративно засаждане на цветя с помощта на представители на пенсионерски клубове от гр. Търговище. По стародавна традиция „зеленият“ празник  завърши с кръшно хоро на учениците от I ОУ „Христо Ботев“.

Галина Станчева – главен учител по БЕЛ


Галерия

Category: Дейности и инициативи | Views: 665 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]