Home » 2016 » Октомври » 26 » Урок по история на родния край
14:04
Урок по история на родния край

       На 24.10.2016 г. ученици от ІІ а и ІІ г клас на I ОУ „Христо Ботев“ проведоха в Славейковото училище своя учебен час по околен свят на тема: „Забележителностите на родното селище“.

       В стаята на Възрожденското училище споделиха знания за местоположението на важни исторически и географски  обекти в гр. Търговище. Изслушаха беседа от уредник в музея за историята на училището от неговото начало като килийно до прерастването  му във взаимно и класно училище. Интерес  предизвикаха експонатите за поощрения и наказания на учениците от далечното  минало, които и днес звучат актуално с мъдростта на посланията си към поведението на младите хора.

       Второкласниците разгледаха изложбените зали в музея и разказаха какво знаят за Денят на народните будители – 1 ноември, което бяха научили от наблюдавана в час на класа презентация.

       Класните ръководители на II а и II г клас изразяват благодарност към музейните работници за оказаната помощ, с оглед формиране у младото поколение на  патриотичен дух и родолюбиви чувства към родния край.

Галина Станчева – главен учител по БЕЛ


       

Category: Дейности и инициативи | Views: 711 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]