Home » 2016 » Юли » 27 » Поредно лято за I ОУ „Христо Ботев“ в Балчик
12:48
Поредно лято за I ОУ „Христо Ботев“ в Балчик

            За трета поредна година талантливи ученици от I ОУ „Христо Ботев“ гр. Търговище имаха пет вълнуващи дни на морския бряг в красивия Балчик. Инициативата се реализира със съдействието на Община Търговище, с цел поощрение на млади хора с успехи в областта на науката, изкуствата, спорта, както и участници в емблематичния за училището и града ни фанфарен оркестър.

            От 14 до 19 юли 2016 г. 31 ботевски възпитаници се наслаждаваха на заслужена  награда в общинската почивна станция. Ръководители на отличените ученици бяха: Г. Станчева – главен учител по БЕЛ, Ив. Захариева – ст. учител по музика, В. Георгиева – педагогически съветник.

            Дните край морския бряг бяха слънчеви и изпълнени с позитивни емоции. Радвахме се на дълго чакания отдих. За да не се откъсват от спортния режим, спортистите тренираха и на плажа. Нека обичта и всеотдайността в любимия спорт ги водят към нови успехи!

            Вечерите в морското градче бяха посветени на дълги разходки по крайбрежната алея, придружени с много красиви снимки за спомен от чудесното преживяване. В една от летните вечери присъствахме на нестинарско шоу. Станахме част от нестинарския ритуал, който е типичен за родната фолклорна традиция. Насладихме се на нестинарското хоро, а след това изиграхме и няколко свои, под ритмите на звучащата хороводна музика. Изпълнението на фолклорни танци от ботевски възпитаници се превърна в традиция за престоя ни в Балчик. Нашите ученици обичат българския фолклор и умеят да го танцуват и пеят, с което се гордеем. Родни и чуждестранни туристи снимаха атрактивните им изпълнения.

            За част от присъстващите на лагера в Балчик това бе последното морско лято в компанията на ботевци, защото напускат първото си училище. Сантиментът винаги е много силен. С тях в последната вечер край морския бряг си припомнихме мотото: „Ботевци завинаги!“, защото знаем, че в никое друго учебно заведение няма толкова осмислени отношения между учители и ученици! И защото в това е силата ни на общност!

Галина Станчева – главен учител по БЕЛ


Галерия

Category: Дейности и инициативи | Views: 1216 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]