Home » 2016 » Април » 25 » Поредна екологична инициатива на ученици от I ОУ „Христо Ботев“ – Търговище
11:51
Поредна екологична инициатива на ученици от I ОУ „Христо Ботев“ – Търговище

            На 22 април 2016 г. – Световен ден на Земята – учениците от VII б клас /класен ръководител Ц. Куюмджиева – ст. учител по география и икономика/ осъществиха своята традиционна екологична акция. С общи усилия те почистиха детската площадка зад ресторант „Мизия“, където имаше доста отпадъци, оставени от недобросъвестни граждани.

            Възпитаниците на I ОУ пребоядисаха част от обектите, които се намират на територията на площадката. Така подобриха естетическия вид на мястото за игра на голяма част от децата в нашия град. С активната си дейност младите хора привлякоха вниманието на минувачите, които отправиха похвала към ботевци за участието им в дейности със значимо послание за всички жители на планетата Земя, и в частност – за нашия роден град.

            Паралелно с почистването на замърсената територия, момичета от VII б клас раздадоха на търговищките граждани брошури с екологични послания.

            Подкрепата на световни инициативи е изключително важна за образователните институции, защото чрез участие в тях младите хора изграждат активна позиция по проблеми, важни за цялото общество.

Галина Станчева – главен учител по БЕЛ


Галерия

Category: Дейности и инициативи | Views: 572 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]