Home » 2016 » Февруари » 25 » Подай ръка, бъди приятел!
11:33
Подай ръка, бъди приятел!

            На 24.02.2016 г. учениците от I ОУ „Христо Ботев“ гр. Търговище за поредна година отбелязаха Деня на розовата фланелка. Той се провежда традиционно в много училища по цял свят, за да могат всички млади хора в един глас да кажат: „Не на тормоза и насилието в училище!“.

            Тази година ботевци подчиниха символичния ден на кампания с лого: „Подай ръка, бъди приятел!“. Подготовката за участието в световната инициатива бе осъществена от Валентина Георгиева – педагогически съветник в I ОУ и Училищния ученически съвет, който отправи своя призив към ученическата общност: „Нека заедно да изграждаме нашето училище като дом на приятелството!“. На поставен пред учителската стая постер всеки ученик можеше да запише своето послание, посветено на доброто и толерантността в междуличностните отношения.

            Даяна Иванова и Венги Велиева от VII б, които са част от УУС, откриха Деня на розовата фланелка, припомняйки историята, свързана с отбелязването на този ден. Карина Димова /V а клас/ и Мария Захариева /V г клас/ поздравиха всички присъстващи с песен за смисъла на важните думи „моля“, „извинявай“, „благодаря“. Сред гостите имаше представители на обществени институции и на родителската общност, които показаха подкрепа и съпричастност към начинанието. Всички имаха възможност да си изтеглят послания, подчинени на проблемите за личната свобода, доверието, доброто, компромиса…

            Учениците, избрали символичния розов цвят за своето облекло, се снимаха във фоайето на училищната сграда. Интересната идея за установено място, на което всички желаещи можеха да си направят селфи с ръчно подготвена розова фланелка, предизвика голям интерес.

            Инициативата завърши с любимите за ботевци български хора, на които се заловиха и ученици, и учители.

            Галина Станчева – главен учител по БЕЛ


Галерия

Category: Дейности и инициативи | Views: 669 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]