Home » 2018 » Февруари » 20 » Петокласници от I ОУ „Христо Ботев“ по дирите на Апостола
12:44
Петокласници от I ОУ „Христо Ботев“ по дирите на Апостола

        На 19.02.2018 г. клуб „Млади възрожденци“, сформиран в V а клас по ОП „Наука и образование за интелигентен растеж“ – проект „Твоят час“, представи публична изява с наслов: „По пътя на орли“. Тя е посветена на 145-годишнината от гибелта на Васил Левски. Ръководител на клубната дейност и инициатор на изявата е г-н П. Асенов – ст. учител по български език и литература. Гордост за клуба е, че е член на Общонароден комитет „Васил Левски“.

        В „Часа по родолюбие“ на петокласниците присъстваха техни съученици и учители, а специални гости бяха г-н Д. Алексиев – директор на учебното заведение, и г-н В. Николов – председател на Обществен комитет „Васил Левски“ гр. Търговище.

        С много вълнение малките възрожденци успяха да пресъздадат патриотичната атмосфера, превъплътена в литературно-музикалната композиция „По пътя на орли“. Сцените, стиховете и репликите бяха наситени с богато въздействие и носеха духа на святата дата, съхранила паметта за великата гибел на Апостола, белязана с безсмъртие. Присъстващите в залата станаха свидетели на емблематични събития от житейския път на Дякона, за които разказваше сюжетът на драматичната композиция. Петокласниците символично следваха дирите на Левски, за да поведат по тях и своите съученици.

        Едно от най-ценните постижения на учителите в I ОУ „Христо Ботев“ е свързано с неспиращите дейности по формиране на усещане за патриотичен дух и отношение към националните ценности у младите хора. Във време на бездуховност, каквото е нашето съвремие, това е особено важно!

        Галина Станчева – главен учител по БЕЛ

Views: 433 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]