Home » 2016 » May » 16 » Отличия за I ОУ „Христо Ботев“ от „Еко-фантазии”
10:28
Отличия за I ОУ „Христо Ботев“ от „Еко-фантазии”

            На 12.05.2016 г., за пети път в Младежки дом гр. Търговище, бе проведена заключителната част от конкурса „Еко-фантазии”. Всички творби, участвали в инициативата, можеха да бъдат разгледани в изложба във фоайето на Младежки дом.

            В 18.30 ч., в Концертна зала, се състоя церемония по награждаване на победителите, съпроводена с изпълнения на Инструментално студио „Илиев”, Модерен балет „Вега”, Балетна формация „Търговище” и ДФА „Шарено герданче”.

            Интересът към петото издание на конкурса „Еко-фантазии” и тази година беше  голям – включиха се 7 колективни и над 100 индивидуални участници. Получените над 120 творби са създадени с много въображение. Конкурсът има амбицията да провокира творческото  мислене на младите хора към естетично  рециклиране на ненужни вещи и материали.

            По традиция ученици от начален и прогимназиален етап на I ОУ „Христо Ботев“ гр. Търговище получават отличия от конкурса. Тази година също имаме наградени участници. Екипи от IV д и V г клас получиха съответно първа и втора награда за  оригинална еко-идея. При индивидуалните участници Йоанна Стефанова от III в клас е с  трета награда за оригинална еко-идея. В същата категория, възрастова група V – VIII клас, първите три места отново са за ботевски възпитаници: Ачелия Севимова /V в клас/, Ергин Сейфиев /V в клас/ и Велизар Ангелов /V б клас/.

            Поздравяваме отличените ученици и ръководителите им: В. Петрова /кл. ръководител на IV д клас, ст. учител в начален етап/, Ив. Белчева /ст. учител по изобразително изкуство/, Ст. Тенчев /ст. учител по технологии/. Творбите – резултат от екипна дейност – са изключително оригинални и носят послание за опазване на средата, в която живеем!

Галина Станчева – главен учител по БЕЛ


Category: Постижения | Views: 550 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]