Home » 2017 » May » 2 » Откритият урок като форма за вътрешноинституционална квалификация
14:31
Откритият урок като форма за вътрешноинституционална квалификация

        На 26.04.2017 г. в I ОУ „Христо Ботев“ се проведе открит урок, който бе част от дейностите, заложени в Плана за квалификация на педагогическите кадри в учебното заведение, раздел „Вътрешноинституционална квалификация“. Инициативата бе ориентирана към темата: „Работа в екип в учебните часове. Проектно-базирано обучение“. Откритият урок реализира г-жа Ц. Куюмджиева – ст. учител в прогимназиален етап, преподавател по география и икономика.

        Тъй като постоянен елемент от нейната дейност с учениците е подготовката за участие в различни национални конкурси, Ц. Куюмджиева представи произведения на талантливи ботевски възпитаници, с които те ще участват в два национални конкурса: „Зелената планета“ 2017 и Куба – далечна и близка“ 2016/2017.

        Първият конкурс е посветен на Годината на екологията. Ботевските възпитаници са подготвили творчески работи в следните направления: „Природата – безценен дар, един за всички“ /проектни работи по екология/; „Природата и съдбата на хората“ /литературен конкурс/; „Зелената планета през погледа на децата“ /конкурс за рисунки/; „Многообразие на вековните традиции“ /конкурс за произведения и композиции от природни материали/; „Мода и традиция“ /конкурс за колекции на различни модели дрехи от екологично чисти материали/. Ученическите творби са изработени със съдействието на родителската общност и разкриват оригинален подход към тематиката и богато въображение, превъплътено в реализираните проекти.

        Изключително оригинални рисунки, мултимедийни презентации, художествени творби и реферати бяха представени пред учителската аудитория, присъстваща на открития урок, във връзка с участието на учениците в конкурса за екзотична Куба. Целта е българските деца да научат повече за приятелска Куба и за отношенията между двата народа; младите хора от двете страни да се опознаят помежду си.

        Интересен акцент в открития урок бе импровизирано модно ревю, при което в ролята на манекени се превъплътиха ученици от прогимназиален етап, представили проекти за модели на дрехи от екологично чисти материали.

        В своето резюме г-жа Кумджиева посочи, че работата в екип е основен гарант за успешни начинания в рамките на ученическата и на преподавателската общност. Методите на проектно-базираното обучение повишават интереса към учебното съдържание по география и икономика и мотивират за разкриване индивидуалния потенциал на учениците.

        Галина Станчева – главен учител по БЕЛ


Category: Дейности и инициативи | Views: 596 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]