Home » 2014 » Ноември » 21 » ОТКРИТ УРОК ПО ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО В I ОУ „ХРИСТО БОТЕВ”
14:19
ОТКРИТ УРОК ПО ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО В I ОУ „ХРИСТО БОТЕВ”

            Една инициатива със световна значимост е във фокуса на вниманието през тази седмица в I ОУ „Христо Ботев” – Търговище. Ученици и учители, работещи по програмите на Джуниър Ачийвмънт България, отбелязват Световната седмица по предприемачество, като изнасят открити уроци, превърнали се в традиция през  последните няколко години.

            На 20.11.2014 г. малките предприемачи от III д клас с класен ръководител г-жа Ваня Петрова представиха открит урок на тема: „Професиите – нужни и желани“. Оригинална идея на учителката беше екипната дейност с децата от ПДГ, която позволи на третокласниците да влязат в ролята на ментори спрямо своите по-малки последователи. Учениците на г-жа Петрова демонстрираха пред поканените гости своите знания и умения с практическа насоченост. В хода на урока децата представиха своите мнения по въпроси и задачи, свързани с ключовите думи „нужда” и „желание”. Важен компонент беше работата по групи.

            Финалът на учебното занятие съдържаше атрактивен елемент чрез участието на специален гост на малките предприемачи – музикант от Духовия оркестър в нашия град. В интервюто, взето от третокласничка, която се превъплъти в ролята на журналист, той разказа как е избрал своята професия. Прозвуча специален музикален поздрав към децата. Усещането за красотата на изкуството предизвика невероятни емоции у бъдещите предприемачи.

            Ученето чрез забавление е основна цел на обучението по предприемачество. Откритият урок на учениците от III д клас разкри удоволствието, с което децата се включват в такъв тип обучение, както и важността на проблема, че училището трябва да открива успешни механизми при подготовката на младите хора за реализацията им в живота.

Галина Станчева – ръководител пресцентър на I ОУ „Христо Ботев” – Търговище


Category: Дейности и инициативи | Views: 654 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]