Home » 2017 » Ноември » 22 » Открит урок по предприемачество в I б клас
13:00
Открит урок по предприемачество в I б клас

Световната седмица по предприемачество

в I ОУ „Христо Ботев” - Търговище

За поредна година учебното заведение взе участие в Световната седмица по предприемачество, която тази година се проведе от 13 до 19 ноември. Официален домакин за страната на Световната седмица от нейния старт през 2008 г. е Джуниър Ачийвмънт България. Целта й е да вдъхнови младите хора да изследват потенциала си и да го развиват чрез иновации и въображение.

Такова събитие, насърчаващо предприемаческото мислене и поведение, бе реализираният открит урок в I б клас с класен ръководител Румяна Колева – старши учител в начален етап. Темата на урока „С ум и труд – твой е светът” привлече интереса на учениците и гостите на изявата – родители на първокласниците и ръководството на I ОУ „Христо Ботев“.

Мястото, на което се реализира инициативата, бе Завод 2 на фирма „Мебел – Стил” ООД. Благодарим за предоставената възможност на неговия мажоритарен собственик инж. Илко Илиев, както и на бизнес консултантите на урока – Татяна Титкова, прокурист, и Ивелин Иванов, консултант „Човешки ресурси”!

Урокът започна от кабинета на собственика с изяснявяне на понятията „предприемач“ и „идея за бизнес“, пренесе се в шоурума при мострите на готовата продукция и в производствените цехове, където учениците проследиха процеса на създаване на мебели от кроенето и шиенето на платовете до сглобяването, тапицирането, окачествяването и опаковането им. Преподавателят и бизнес консултантите акцентираха вниманието върху автоматизацията на труда, което предявява още по-големи изисквания към подготовката на работещите във всяка професионална сфера. Това подпомогна и направеното обобщение в края на урока за необходимостта от развитие на интелекта и трудолюбието на всеки, стремящ се към успех, човек.

Учениците получиха от любезните домакини от „Мебел – Стил” ООД покана да гостуват отново в края на обучението си в начален етап, когато са овладели още повече знания за реалния свят на бизнеса и икономиката и са разгърнали предприемаческия си потенциал.

Румяна Колева – ст. учител в начален етап

Category: Дейности и инициативи | Views: 653 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]