Home » 2016 » Април » 25 » Открит урок по предприемачество на четвъртокласници от I ОУ „Христо Ботев“
08:54
Открит урок по предприемачество на четвъртокласници от I ОУ „Христо Ботев“

            На 21.04.2016 г. в I ОУ „Христо Ботев“ гр. Търговище учениците от IV д клас с класен ръководител Ваня Петрова – ст. учител в начален етап, представиха открит урок по предприемачество на тема: „Реклама“. Той е част от Квалификационния план на РИО гр. Търговище, с цел популяризиране на добри педагогически практики по програмите на Junior Achievement Bulgaria. Гост на изявата бе г-н В. Витов – ст. експерт НО в РИО. Тя бе наблюдавана от учители, прилагащи тези програми.

            В рамките на предходните учебни години IV д клас има опит в предприемаческата тематика и прилагането на интерактивни подходи. Рекламата дава сериозни възможности за разгръщане на творчески потенциал, демонстриран в хода на урока.

            Чрез предзнанието на учениците бяха актуализирани ключови понятия, свързани с темата: „предприемач“, „работа“, „пари“, „спестявам“, „възнаграждение“, „стоки“, „разменям“, „печеля“. Дискутираха се изискванията към рекламата и проблемът за рециклирането на рекламни материали. Учениците наблюдаваха мултимедийна презентация за възникването на рекламата и нейните специфики. Бе разяснен смисълът на понятието „търговска марка“. Част от презентацията беше и заснет от група четвъртокласници рекламен клип, посветен на магазин „Детско бижу“ – магазин с различна визия.

            В практическата част от урока се реализира екипна дейност на учениците, разпределени в три екипа, които имаха индивидуални задачи за изработване на определени рекламни продукти: Рекламна агенция „Арт Медия“ /да изработи значки за кампания „Усмихни се!“ във връзка със Световния ден на усмивката/; Рекламна агенция „КОНИ“ /да подготви билборд и листовки за презентиране на пазара на нов вид бургер/; Рекламна агенция „Равис - По“ /да създаде клип, свързан с откриване на магазин „Детско бижу“/. Бяха представени аргументите за избор на конкретните агенции: предлагане на качествени материали, прецизна изработка, най-кратък срок за изпълнение, атрактивни цени.

            Четвъртокласниците се справиха успешно с поставените задачи, превъплъщавайки се в ролята на служители от рекламни агенции, като използваха теоретичните си знания и ги приложиха практически, показвайки усвоени умения. Представиха завършени рекламни продукти, които впечатлиха с оригиналност и творчески подход.

Галина Станчева – главен учител по БЕЛ


Галерия

Category: Дейности и инициативи | Views: 1053 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]