Home » 2018 » Февруари » 27 » Открит урок по математика в I ОУ „Христо Ботев“
17:37
Открит урок по математика в I ОУ „Христо Ботев“

          На 26 февруари 2018 г. се проведе открит урок по математика в VI г клас с преподавател г-жа М. Якова – ст. учител по математика. Темата беше: „Намиране на неизвестни компоненти при действие „степенуване“. Урокът е заложен в Плана за квалификационна дейност на педагогическите специалисти в I ОУ и е част от раздела за институционална квалификация като дейност, присъстваща в Плана за квалификация на РУО – Търговище.

Специален гост на изявата беше г-жа М. Гаджовска – ст. експерт по математика. Урокът се наблюдава и от г-н Д. Алексиев – директор на учебното заведение, от преподаватели по математика в училища на територията на община Търговище.

Шестокласниците показаха задълбочен интерес към темата на урока за нови знания. Най-ценен в него беше начинът, по който г-жа Якова реализира представянето на сложната материя от областта на алгебрата. Чрез интерактивни подходи опитният учител помогна на своите ученици сами да извлекат, синтезират и приложат знанията, които впоследствие ще се трансформират в умения чрез тема за упражнение. Трудните изчисления не се оказаха проблем за амбициозните шестокласници, които демонстрираха активно отношение към образователния процес.

В края на урока г-жа Гаджовска поздрави учениците за представянето и им подари мартенички в духа на предстоящия празник, свързан с Баба Марта, тъй като обясни, че той е дългоочакван от всички деца.

Реализираната образователна инициатива показа, че е ефективна форма за споделяне на успешни практически модели в преподаването.

Галина Станчева – главен учител по БЕЛ

Category: Дейности и инициативи | Views: 479 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]