Home » 2014 » Ноември » 15 » ОТКРИТ УРОК ПО БДП В I ОУ „ХРИСТО БОТЕВ” – ТЪРГОВИЩЕ
15:10
ОТКРИТ УРОК ПО БДП В I ОУ „ХРИСТО БОТЕВ” – ТЪРГОВИЩЕ

            С решение на Асамблеята на ООН от 26.10.2005 г. всяка трета неделя от месец ноември се отбелязва Световният ден за възпоменание на жертвите от пътно-транспортни произшествия. През 2014 г. денят се отбелязва на 16 ноември.

            Във връзка с тази дата, на 12.11.2014 г. в I ОУ беше проведен открит урок по БДП в III в клас на тема: „По пътя до училище има опасни места”. Присъстваха г-н Д.  Алексиев – директор на училището, пом.-директорите г-н Р. Куюмджиев и г-жа Н. Жечева, както и родителите на децата. Беше поканена и г-жа Марияна Стефанова –  експерт по физическо възпитание и спорт в РИО – Търговище.

            В хода на урока третокласниците показаха своите знания за правилата на пътя, които задължително трябва да спазват. Направиха анализи на пътни ситуации и очертаха маршрути за безопасно поведение по пътя към училище. Подобни инициативи са изключително актуални и полезни за децата, които всеки ден влизат в ролята на участници в движението, изминавайки като пешеходци маршрута от дома си до сградата на училището и обратно. Това е един от начините за повишаване културата на учениците, свързана с безопасното движение по пътищата. Тревожната статистика сочи, че всяка седмица у нас при пътнотранспортни произшествия загиват повече от 15 човека. Над 150 са пострадалите с тежки наранявания, а част от тях остават с трайни увреждания за цял живот.

 Галина Станчева – ръководител пресцентър на I ОУ „Христо Ботев” – Търговище


Category: Дейности и инициативи | Views: 1120 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]