Home » 2015 » Септември » 18 » Онлайн обучение за възпитанички на I ОУ „Христо Ботев“ – Търговище
17:11
Онлайн обучение за възпитанички на I ОУ „Христо Ботев“ – Търговище

          В XI Конкурс за образователно-програмни продукти, организиран от СУ „Св. Климент Охридски“, Департамент за информация и усъвършенстване на учители, Катерина Милева /ст.учител по ИТ/ бе отличена с втора награда в категория „Методика: Екипна работа с ученици“. Високото признание се присъжда за интерактивния проект „Пластелинова анимация за начинаещи“, разработен в екип с две възпитанички на амбициозната учителка – шестокласничките Александра Александрова /VII б клас/ и Десимира Димитрова /VII в клас/.

          Организаторите награждават ученичките с 20 часа обучение по избрана от тях учебна дисциплина. Момичетата преминават онлайн курс по БЕЛ. Той се осъществява от електронния сайт Прознание Академия /https://www.proznanie.bg//. Във виртуалната класна стая, с помощта на Цветелина Терзиева – преподавател по БЕЛ, седмокласничките преговарят най-важното от учебното съдържание за VI клас и правят обзор на литературните произведения, изучавани в VII клас. Създават  и трансформиращи преразкази с дидактическа задача, които са проверявани и оценявани от преподавателя според критериите за НВО по БЕЛ в VII клас. Онлайн  уроците са изпълнени с развлекателни елементи, протичат иновативно и са много полезни за момичетата като първа стъпка от подготовката им за важното изпитание в края на учебната година.

          Пожелаваме на Деси и Алекс още успехи през учебната 2015/16 година! С нетърпение очакваме новия им интересен проект в областта на ИТ!

Галина Станчева – главен учител по БЕЛ


Category: Дейности и инициативи | Views: 522 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]