Home » 2016 » Декември » 12 » Обучение за модела на съвременния урок с участие на преподаватели от I ОУ и II СУ
11:39
Обучение за модела на съвременния урок с участие на преподаватели от I ОУ и II СУ

          На 10.12.2016 г. в актовата зала на II СУ „Проф. Н. Маринов“ се проведе съвместно обучение на преподаватели от I ОУ „Хр. Ботев“ и от училището домакин.  Целевата група включваше учители в начален, прогимназиален и гимназиален етап на средното образование. Темата на практическия семинар беше: „Съвременен модел на учебно занятие. Планиране на педагогическата дейност“. Лектор бе Калина Йочева – представител на РААБЕ България ООД.

            В хода на семинара аудиторията бе запозната със същността, характеристиките и функциите на урока, моделите на процеса на обучение, планирането на педагогическата дейност – между „рутината“ и новите предизвикателства.

            Проведе се дискусия, свързана с проектиране на съвременния урок – формулиране на цели, модели на контрол. Бяха коментирани форми, методи, инструментариум, видове оценяване, анализ на необходимите ресурси.

            Квалификационната форма завърши с практическа част. В екипи бяха  разработени варианти за конструиране на модели на уроци по различни учебни дисциплини и се дискутираха принципите за изграждането на тези модели чрез мисловна карта.

Галина Станчева – главен учител по БЕЛ


Category: Квалификации | Views: 784 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]