Home » 2015 » March » 24 » Община Търговище със специален жест към успешните ученици на I ОУ „Христо Ботев“ – Търговище
13:01
Община Търговище със специален жест към успешните ученици на I ОУ „Христо Ботев“ – Търговище

            На 28.03.15 г. в красивия морски Бургас ще се проведе националният кръг на олимпиадата „Знам и мога“. Домакините полагат сериозни усилия за перфектната организация на престижния образователен форум. РИО – Бургас изпрати специални писма с индивидуални покани до участниците от цялата страна – демонстрирано уважение, което заслужава адмирации.

            Привилегия за I ОУ е, че ще бъде част от образователната инициатива, тъй като има класиран ученик на националния кръг – Артур Антонио Минчев от IV в клас /класен ръководител Л. Иванова – ст. учител в начален етап/. Малкият ботевец получи покана от организаторите, в която е поместена програмата за провеждане на олимпиадата. Интересно е, че се предвиждат изяви, съпътстващи основното събитие – дефиле на участниците с флаговете на общините, които представят, и вечер на талантите, където всеки ученик ще демонстрира свое умение. Двата аспекта в рамките на инициативата – образователният и творческият, символично съчетават смисъла на логото „Знам и мога“.

            Община Търговище с готовност се отзова на поканата от РИО – Бургас и предостави своя флаг за Артур. На 23.03.15 г. със символа на Общината се снимаха и другите ученици от I ОУ, които ще представят учебната институция на национални кръгове: Дариана Трифонова от VII в клас /Национална олимпиада по БЕЛ/, Кристиана Герова от VII в клас и Ива Момчилова от VIII б клас /Национална олимпиада по география и икономика/. Ръководството на I ОУ дари децата с привилегията да имат фотографски спомен от докосването до най-важния символичен знак на Община Търговище, върху който е поставен гербът с девиза: „Бях. Съм. Ще бъда“. С високите си постижения младите хора извоюваха тази награда със сантиментална стойност.

            Благодарим ви, ученолюбиви и отговорни ботевци!

Галина Станчева – ръководител пресцентър на I ОУ „Христо Ботев” – Търговище


Category: Дейности и инициативи | Views: 688 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]