Home » 2015 » Ноември » 9 » Обмяна на добри практики във връзка с изучаването на китайски език
18:29
Обмяна на добри практики във връзка с изучаването на китайски език

         На 03.11.2015 г. в град Русе се проведе среща на I ОУ „Христо Ботев“ град Търговище, II СОУ „Проф. Никола Маринов“ и СОУ „Васил Левски“ град  Русе – домакин на инициативата. Тя бе посветена на обмяна на добри практики, които да подпомогнат ефективното изучаване на китайски език в двете търговищки училища. Те пожелаха да споделят дългогодишния опит на русенци в тази област.

         СОУ „Васил Левски“ гр. Русе е едно от най-успешните училища в България, в които се изучава екзотичният език. Представители на I ОУ „Христо Ботев“ - Търговище бяха Наталия Жечева /пом.-директор АД/ и Петя Панайотова /преводач по проекта/, а  на II СОУ „Проф. Никола Маринов“ – Даниела Стойнова /пом.-директор/, както и Румен Новаков /председател на Сдружение „Приятели на Китай“/. На срещата присъстваха и г-ца Линян Мън и г-ца Уейоу Лио – новата представителка на Изтока в града ни.

         Както гостите, така и домакините оцениха визитата като изключително полезна и от голямо значение за бъдещи съвместни инициативи на трите учебни заведения. Удовлетворението от новосъздадените професионални контакти и приятелства подсказва, че следващи срещи ще се състоят и че най-доброто от екипната работа предстои!

Галина Станчева – главен учител по БЕЛ


Category: Квалификации | Views: 750 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]