Home » 2015 » March » 10 » ОБЛАСТНИЯТ КРЪГ НА ОЛИМПИАДАТА ПО БЕЛ – ДОКАЗАТЕЛСТВО ЗА УСПЕШНИТЕ УЧЕНИЦИ ОТ I ОУ „ХРИСТО БОТЕВ“ ГР. ТЪРГОВИЩЕ
13:41
ОБЛАСТНИЯТ КРЪГ НА ОЛИМПИАДАТА ПО БЕЛ – ДОКАЗАТЕЛСТВО ЗА УСПЕШНИТЕ УЧЕНИЦИ ОТ I ОУ „ХРИСТО БОТЕВ“ ГР. ТЪРГОВИЩЕ

           Участието на ученици от I ОУ „Христо Ботев“ в Националната олимпиада по БЕЛ винаги е ярко и запомнящо се. Това е неотменна традиция, която намира своето  продължение и през учебната 2014/2015 г.

           На областния кръг, проведен на 22.02.15 г., ботевските възпитаници демонстрираха стабилни езикови и литературни компетенции и успешно се справиха със задачите, включени във формата на олимпиадата.

           Сред седемте участници на I ОУ в V клас пет получават отлични оценки, като едната от тях е пълна шестица /Радостина Богословова, Християна Калбурджиева, Ина Михайлова, Грета Григорова и Йоана Иванова/. В VI клас има два отлични резултата  /Александра Александрова и Калина Янкова/. Голямото предизвикателство беше при седмокласниците, където до областния кръг стигнаха само две участнички от региона. Те са ученички на I ОУ „Христо Ботев“. Форматът на олимпиадата за VII клас е в две части – тест от 30 въпроса с избираем и свободен отговор и създаване на интерпретативен текст в жанра отговор на литературен въпрос. За масовата част от седмокласниците този формат е доста сложен. Затова успехът на Дариана Николаева /94 т./ и Стефани Иванова /81 т./ е забележителен. Това постижение продължава утвърдената в последните 6 години традиция ученици от VII клас на I ОУ да се класират за национален кръг на най-престижната олимпиада.

           Пожелаваме нови успехи на учениците и учителите от I ОУ в хуманитарната област!

Галина Станчева – ръководител пресцентър на I ОУ „Христо Ботев” – Търговище


Category: Олимпиади и състезания | Views: 727 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]