Home » 2014 » Декември » 23 » НОВИ ВИСОКИ ПОСТИЖЕНИЯ ЗА УЧЕНИЦИ ОТ I ОУ „ХРИСТО БОТЕВ“
12:05
НОВИ ВИСОКИ ПОСТИЖЕНИЯ ЗА УЧЕНИЦИ ОТ I ОУ „ХРИСТО БОТЕВ“

            Продължава доброто представяне на възпитаници от I ОУ в инициативи от образователната сфера. На 15.12.2014 г. се проведе Общинският кръг на олимпиадата по математика. Трудните задачи от формата за VI клас бяха решени с лекота от Мертол Адемов, който има максимален брой точки – 21, и така се класира за Областния кръг на престижния форум. Това е поредният успех за шестокласника, доказал и в предишните учебни години своя афинитет към математиката.

            Друга учебна дисциплина, традиционно силна за I ОУ, е географията. На проведения на 17.12.2014 г. Общински кръг на олимпиадата по география и икономика се явиха 41 ученици от VI, VII и VIII клас. Половината от тях – 22-ма ученици, са класирани за Областния кръг. Максималният брой точки по формата е 100.

От VI клас с най-добра успеваемост са Даяна Николаева /78 т./, Александра Огнянова и Калина Янкова /по 75 т./. Най-високото постижение за цялата олимпиада е във випуска на седмокласниците. То принадлежи на Дариана Николаева, която има завидните 95 точки. Втора е Марина Димитрова с 94.5 т., а на трето място е Кристиана Стефанова – 92.5 т. Момичетата дължат резултатите си както на подготовката от часовете по ЗП, така и на целенасочени занимания в рамките на кръжок „Магелан“. Усилията, положени от техния преподавател Царина Куюмджиева, отново са възнаградени. Мотивацията на децата е голяма, а желанието, с което усвояват сложната материя, е завидно.

Сред осмокласниците за Областния кръг е класирана Ива Момчилова със 79 точки.

            Представянето ни на тези две олимпиади е поредно доказателство за амбициите на преподавателския екип и ученическата общност!

Галина Станчева – ръководител пресцентър на I ОУ „Христо Ботев” – Търговище

Category: Постижения | Views: 694 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]